De ‘Tesla’ onder de nieuwbouwwoningen

Koop je een nieuwbouwwoning in dit project dan schaf je de ‘Tesla’ onder de woningen aan. Deze woning wordt kant-en-klaar opgeleverd zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen als gas of van elektriciteitsleveranciers. Want als je je in het dagelijks leven niet afhankelijk opstelt van andere partijen, waarom zou je dat in je eigen huis dan wel doen? Hier woon je met een heerlijk vrij gevoel. Én ben je voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

image alt

Een slimme investering

Als ontwikkelaar heeft BPD in zeven decennia grote kennis opgebouwd als het gaat om het duurzaam ontwikkelen van woningen en gebieden. Die ervaring zie je straks terug in jouw woning. Met onder andere:

  • Triple A+ isolatie,
  • vloerverwarming voor comfort,
  • de nieuwste solar panel ontwikkelingen op jouw dak,
  • en alles bestuurbaar vanuit een slim-huissysteem. 

En dit alles is nu nog aantrekkelijker; bij een duurzame woning krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op de hypotheek én rentekorting. Een slimme investering dus.

image alt

Geen zin in verbouwen?

Het gaat echt gebeuren: heel Nederland gaat van het aardgas af. Deze energietransitie kan voor jou betekenen dat je je huidige woning behoorlijk moet aanpassen. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, isolatie… We snappen dat je niet op zo’n verbouwing zit te wachten. Maar wat als je nu een supercomfortabel alternatief hebt, waarbij je woning van de allernieuwste techniek en meest innovatieve snufjes is voorzien? Kijk niet verder, de luxe nieuwbouwwoningen in dit project hebben het allemaal. 

Jouw woning in dit project

De woningen in dit project zijn al helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:

Onderhoudsarm

Alle woningen in de Helden van de Heide zijn onderhoudsarm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan circulaire gevelstenen en kunstof kozijnen.

Sedum dak De Arthur

Gebouw De Arthur heeft straks deels een groen dak! En dat doen we niet alleen omdat het zo gezellig staat in de wijk. Een groen dak zorgt ervoor dat de woning onder het dak in de zomer minder snel opwarmt. Het werkt dus als een extra (geluids)isolatie. Door die extra laag is de dakbedekking ook beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Sedum kan er voor zorgen dat je dakbedekking wel tot twee keer zo lang mee kan gaan. Dat is op de lange termijn wel zo voordelig.

Wat is sedum?
Sedum is een soort vetplantje dat goed regenwater op kan nemen maar ook ontzettend goed tegen de brandende zon kan. De plant heeft nauwelijks onderhoud nodig en is beresterk.

Slim gebruik regenwater

Regenwater wordt op het dak opgevangen in een retentielaag voor bewatering van de tuin. Overig regenwater van de daken wordt in de bodem geïnfiltreerd, waarbij het water gelijkmatig wordt opgenomen.

Natuurinclusief

In de groene omgeving van Helden van de Heide speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol. Naast het (deels) groene dak op gebouw De Arthur, worden op enkele plekken in de gevels nestkasten, bijenkasten, insectenstenen, kraam- en verblijfsplaatsen voor vleermuizen etc. geplaatst. Natuurinclusief bouwen draagt bij aan een aantal belangrijke aspecten:

  • De plaatselijke biodiversiteit en natuurwaarden blijven behouden of worden zelfs uitgebreid.
  • De kwaliteit van de leefomgeving wordt verhoogd.
  • De temperatuur in een stad wordt getemperd en luchtvervuiling wordt verminderd.
Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op
Wil je iets weten? Bekijk de veel gestelde vragen