Het officiersdorp
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Op dit moment wordt gewerkt aan de ontwikkeling van Het Officiersdorp, daarvoor kun je ook zelf een enquete invullen om jouw voorkeuren te laten blijken. De exacte sfeer van de woningen is daardoor nog niet bekend. Vanuit de gemeente is er wel een kader gemaakt waarbinnen de sfeer van het gebied moet vallen, dit kun je teruglezen in het Beeldkwaliteitsplan.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

In Ede zijn veel openbaar vervoermogelijkheden. Zo zijn er de treinstations Ede, Ede Centrum en Ede-Wageningen, maar ook diverse buslijnen. Het Officiersdorp is daardoor gemakkelijk te bereiken.

Waar kan ik informatie vinden over Het Officiersdorp?

Je vindt informatie over Het Officiersdorp op deze website, door je aan te melden voor de nieuwsbrief en like ons ook zeker op Facebook!

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Het Officiersdorp?

Ede biedt diverse kinderdagverblijven en -opvangen, evenals basisscholen. Daarnaast zijn er meerdere middelbare scholen en ook hoger onderwijs is hier gevestigd. ROC A12 biedt mbo-opleidingen en de Christelijke Hogeschool Ede biedt diverse hbo-studies aan.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Het Officiersdorp?

In Ede vind je onder meer diverse voetbalclubs, tennisverenigingen en sportscholen, maar ook Zwembad de Peppel. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: https://www.ede.nl/vrije-tijd-en-toerisme/sport/

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In de directe omgeving vind je diverse winkels en supermarkten. Daarnaast is ook het leuke centrum van Ede niet ver verwijderd van Het Officiersdorp.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Het Officiersdorp wordt gebouwd in het gebied Kazerneterreinen, waar meerdere deelplannen worden gebouwd. Het Officiersdorp ligt in het deelplan "Simon Stevin".

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je vindt informatie over Kazerneterreinen als gebied en Het Officiersdorp als project op deze website, door je aan te melden voor de nieuwsbrief en like ons ook zeker op Facebook!

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Op dit moment is de ontwikkeling van Het Officiersdorp druk gaande. Er is nog niet bekend hoeveel woningen exact worden gebouwd, wij denken circa 35 tot 45 woningen. Houd daarvoor de website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Op dit moment zijn geen plannen voor huurwoningen in Het Officiersdorp.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Op dit moment wordt Het Officiersdorp ontwikkeld. Het is nog niet bekend of ook starterswoningen tot het aanbod zullen gaan behoren.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Binnen het Officiersdorp zal geen sprake zal zijn van sociale koop.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Je kunt je auto voor de deur parkeren.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Binnen de ontwikkeling van Het Officiersdorp wordt rekening gehouden met voldoende parkeerplekken.

Is/blijft parkeren gratis?

Op dit moment zijn er geen plannen voor betaald parkeren binnen Het Officiersdorp.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, de verkeersstructuur zal opnieuw ingericht worden, zoals je hier ziet. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Deze zullen worden toegevoegd in de wijk en/of directe buurt.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

De ontwikkeling van Het Officiersdorp is op dit moment gaande. Er is nog geen beslissing genomen over hondenuitlaatplaatsen.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Het Officiersdorp, daarvoor kun jij deze enquête invullen. De resultaten zullen worden gebruikt als input tijdens het ontwikkelproces. Wij denken aan circa 35-45 woningen in het Officiersdorp.

Wanneer start de verkoop van het project?

De start verkoop is nog niet bekend. Deze datum wordt bekend gemaakt op deze website en in de nieuwsbrief.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin, de afmetingen kunnen verschillen. De tuinafmetingen voor iedere woning vind je in de verkoopdocumentatie.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Het aantal en type woningen is nog niet bepaald, er is dan ook geen referentieproject voor Het Officiersdorp.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De vergunning is nog niet aangevraagd, eerst worden de typen en het totaal aantal woningen bepaald.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dit is nog niet bekend. Zodra hier meer informatie over bekend is, wordt dit onder Planning vermeld.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woning

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden ontwikkeld door BPD in samenwerking met Loostad. De verkoop zal gedaan worden door Domicilie Makelaars uit Ede

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Voor Het Officiersdorp wordt samengewerkt met Domicilie Makelaars uit Ede. Voor meer informatie over de woningen en toewijzing, kun je bij hen t.z.t. terecht.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Je kunt geen bezichtiging inplannen voor de woningen in Het Officiersdorp. De start verkoop is voor de bouw, een bezichtiging is daardoor helaas niet mogelijk.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dit wordt bekend zodra de koop is gesloten.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Dat is op dit moment nog niet bekend. Dit komt doordat nog niet bekend is wat voor woningen in Het Officiersdorp worden gebouwd.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen wordt uitgevoerd met een complete badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Neem daarvoor contact op met de makelaar.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen kun je op deze website downloaden. Daarvoor kijk je bij Woningen bij specifieke bouwnummers.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Er is sprake van een nieuwbouwlocatie waarbij veel woningen gelijktijdig gerealiseerd worden. De buren zullen over het algemeen gelijktijdig met jouw woning worden opgeleverd waardoor overlast van de bouw meestal beperkt is. Het is wel mogelijk dat het openbaar gebied tijdelijk minder goed toegankelijk is.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

De koper heeft recht op een Woningborg-certificaat indien de (bouw)ondernemer is ingeschreven bij Woningborg en het bouwplan, waarvan de koopwoning deel uitmaakt, is geaccepteerd door Woningborg en de gesloten overeenkomst door Woningborg ontvangen en akkoord bevonden is. Meestal is het certificaat beschikbaar rondom de start verkoop.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfdatum sluit 1 week na start verkoop. Wij wijzen toe op basis van de voorkeuren; we proberen eerst zoveel mogelijk iedereen de woning van zijn eerste voorkeur toe te wijzen, daarna de tweede etc. We streven daarbij naar een maximale bezetting van de woningen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat kandidaten hun financiële situatie hebben getoetst en/of dat kandidaten hun huis al hebben verkocht. Immers, hoe sneller de woningen allemaal zonder voorbehoud verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als de toekomstige bewoners een voordeel. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?