Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Kazerneterreinen is gelegen in een groene omgeving, maar toch op slechts enkele (auto) minuten van het centrum van Ede Binnen Kazerneterreinen vind je meerdere gebieden, zoals Het Officiersdorp en Sysseltse Lanen.

Waar kan ik informatie vinden over Ede

Meer informatie over Ede vind je hier.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Ede

Ede biedt diverse kinderdagverblijven en -opvangen, evenals basisscholen. Daarnaast zijn er meerdere middelbare scholen en ook hoger onderwijs is hier gevestigd. ROC A12 biedt mbo-opleidingen en de Christelijke Hogeschool Ede biedt diverse hbo-studies aan.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Ede

In Ede vind je onder meer diverse voetbalclubs, tennisverenigingen en sportscholen, maar ook Zwembad de Peppel en diverse sportzalen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: https://www.ede.nl/vrije-tijd-en-toerisme/sport/

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In de directe omgeving vind je diverse winkels en supermarkten. Daarnaast is ook het leuke centrum van Ede niet ver verwijderd.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende voor heel Kazerneterreinen of één van de deelplannen Het Officiersdorp of Sysseltse Lanen. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Vlakbij De Schaker zijn reeds supermarkten gebouwd. Ook is het centrum van Twello op korte afstand, waar verdere winkels te vinden zijn.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Binnen Kazerneterreinen worden diverse wijken gebouwd, zoals voor Sysseltse Lanen en Het Officiersdorp. Sysseltse Lanen biedt 39 bouwkavels, het aantal woningen binnen Het Officiersdorp is nog niet bekend.Meer informatie over de woningen vind je in ieder project.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Sysseltse Lanen biedt bouwkavels en een beslissing over de komst van huurwoningen in Het Officiersdorp is nog niet genomen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Over huurwoningen binnen Kazerneterreinen is nog geen beslissing genomen.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Dat is op dit moment nog niet bekend voor Het Officiersdorp. Sysseltse Lanen bestaat uit bouwkavels, daar is sociale koop niet mogelijk.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Je kunt voor of nabij je woning parkeren. Daarnaast zijn extra parkeerplaatsen in de wijken gemaakt, ideaal voor visite die met de auto wil komen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Iedere woning heeft een parkeerplaats voor of vlakbij het huis. Ook zijn extra parkeerplaatsen in Kazerneterreinen gemaakt, handig als je visite krijgt.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is gratis binnen deelplan Sysseltse Lanen, over (on)betaald parkeren voor bewoners van Het Officiersdorp is nog geen beslissing genomen.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De wijken worden voorzien van nieuwe wegen, om de toegang van en naar huis gemakkelijker te maken.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Deze zullen worden toegevoegd in of vlakbij de wijken.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Hondenuitlaatplaatsen worden in of vlakbij de plannen aangelegd.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Sysseltse Lanen biedt 39 kavels aan, het aantal woningen voor Het Officiersdorp is nog niet bekend. Dit plan is nog in ontwikkeling.

Wanneer start de verkoop van het project?

De specifieke verkoopdata van projecten wordt op deze website en in de nieuwsbrief bekendgemaakt. Scroll naar de onderkant van de website om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen komen met tuin. Bekijk de prijslijst bij de start verkoop voor de specifieke afmetingen per woning, inclusief tuinligging.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Sysseltse Lanen biedt kopers de mogelijkheid te kiezen uit drie woningontwerpen, deze zijn al te bekijken in Ede. Voor Het Officiersdorp is nog geen woningontwerp gemaakt.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De vergunning is nog niet aangevraagd voor Het Officiersdorp, voor Sysseltse Lanen wel.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat is op dit moment nog niet bekend voor Het Officiersdorp en Sysselte Lanen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woning

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden ontwikkeld door BPD in samenwerking met Loostad. De verkoop zal gedaan worden door Domicilie Makelaars.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Voor Het Officiersdorp wordt samengewerkt met Domicilie Makelaars. Voor meer informatie over de woningen en toewijzing, kun je bij hen terecht.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Sysseltse Lanen is op dit moment al in verkoop. De volgende fase die in verkoop gaat is Het Officiersdorp De start verkoop datum wordt bekend gemaakt op deze website, in de nieuwsbrief en op Facebook.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Het is helaas niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen. Dit komt omdat alle huizen nieuwbouwwoningen zijn en nog niet gebouwd zijn (Het Officiersdorp) of er geen modelwoningen zijn (Sysseltse Lanen).

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Bij Sysseltse Lanen kies je voor één van de drie woningontwerpen en heb je daar veel invloed op de uiteindelijke woning. Bij Het Officiersdorp zullen er andere mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dit wordt gedurende het verkoopproces persoonlijk bekend gemaakt.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Bij Sysseltse Lanen wel, bij Het Officiersdorp is daar nog geen beslissing over genomen. Dit plan is nog in ontwikkeling.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Dat is op dit moment nog niet bekend.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Je kunt de plattegronden vanaf de start verkoop downloaden vanaf deze website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfdatum sluit 1 week na start verkoop. Wij wijzen toe op basis van de voorkeuren; we proberen eerst zoveel mogelijk iedereen de woning van zijn eerste voorkeur toe te wijzen, daarna de tweede etc. We streven daarbij naar een maximale bezetting van de woningen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat kandidaten hun financiële situatie hebben getoetst en/of dat kandidaten hun huis al hebben verkocht. Immers, hoe sneller de woningen allemaal zonder voorbehoud verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als de toekomstige bewoners een voordeel. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?