Sysseltse Lanen
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat u dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als u later in een project instapt dan betaalt u rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De Syssltse Lanen valt onder het deelgebied Simon Stevin. Met hei en bos op steenworp afstand gaan wonen en natuur hier samen op. En niet zomaar wonen, maar luxe wonen in een twee-onder-één-kap of vrijstaande woning.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Ede?

In de naastgelegen wijk is een aantal basisscholen en uitstekende kinderopvang. Voor de wat grotere kinderen zijn er in Ede ook diverse middelbare scholen. Altijd op fietsafstand!

Welke sportvoorzieningen zijn in Ede?

Sportievelingen zijn hier aan het juiste adres. Van tennis tot yoga, fitness, Tai Chi en softbal. Het kan hier allemaal. In het centrum van Ede zijn diverse sportscholen. Verder fietst u in 10 minuten naar de sportvelden of kunt u zwemmen bij de Peppel. 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Met het centrum van Ede op 7 minuten fietsafstand spreekt het voor zich dat u voldoende winkels heeft voor uw dagelijkse boodschappen en net dat beetje meer.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Ja, binnen het gebied Simon Stevin zijn meerdere ontwikkelingen gaande. Daarnaast zijn er vrije kavels om zelf een woningen te kunnen laten bouwen. Kijk voor meer informatie op www.veluwsepoort.nl.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

U kunt zich op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail wordt u op de hoogte gehouden en ontvangt u bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In deelgebied Simon Stevin komen in totaal circa 330 woningen. Nieuwbourproject Sysseltse Lanen omvat circa 40 woningen, opgedeeld in 2 fasen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in Sysseltse Lanen komen geen huurwoningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar u geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heeft u de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat u een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan uw eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, alle woningen van Sysseltse Lanen bevinden zich in de hogere prijsklasses.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, er komen geen sociale koopwoningen in Sysseltse Lanen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Ja, alle woningen beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, voor bezoekers komt er parkeergelegenheid in de straat. 

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, parkeren is en blijft gratis. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja, de bossen bevinden zich op loopafstand.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Sysseltse Lanen omvat circa 40 twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen hebben een tuin. De ligging en tuindiepte is afhankelijk van de plek van de woning binnen het plan.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen krijgen een uniek ontwerp.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt u op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. U kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. U krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. U kunt zich dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

Sysseltse Lanen is een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling B.V. en Loostad bv vastgoedontwikkeling.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Domicilie Exclusief gevestigd in Ede.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van uw favoriete huis neem gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kunt u ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar u de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid en is nu nog niet aan te geven.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, de woningen zijn nog niet in verkoop en gebouwd.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kunt u op uwgemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als u dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer uw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert u in dit traject. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor u in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvangt u de volledige optielijsten.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Algemene vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heeft u hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet u dat uw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koopt u van V.O.F. Ede Stevin; u sluit ook de koopovereenkomst met V.O.F. Ede Stevin. De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De aannemer bouwt uw woning en is ook uw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van uw huis. Ook als u vragen heeft over meer- en minderwerk kunt u bij de aannemer terecht.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor u gereserveerd. In deze periode worden al uw vragen beantwoord en heeft u de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor u is gereserveerd. In deze periode kunt u al uw vragen stellen en wordt u in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om u toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat u koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. U bepaalt namelijk helemaal zelf hoe u uw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan u de keus

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?