Start verkoop

najaar 2022

Podium voor de Helden van de Heide

Waar de helden van de Elias Beeckmankazerne in Ede werden opgeleid en getraind om fit ten strijde te gaan, is het straks fantastisch wonen. Precies op de plek van de voormalige atletiekbaan, langs de Parklaan, komen 2 luxe woongebouwen. De Elias en De Arthur worden de nieuwe helden van deze plek. We geven ze een podium op deze unieke locatie naast de hei en het Sysseltse Bos.

Unieke toplocatie als thuishaven

Zoek je iets unieks en wil je deze toplocatie tot jouw nieuwe thuis rekenen? In de Helden van de Heide kun je straks een woning kopen of huren. De wooncomplexen De Elias en De Arthur tellen samen 87 koopappartementen met 2 of 3 slaapkamers en penthouses. In het 3e complex komen huurappartementen. Voor meer informatie over de huurappartementen verwijzen wij je graag door naar de website van Woonstede.

image alt

De Helden stellen zich voor

Gebouw De Elias is met 8 verdiepingen het hoogste gebouw van Helden van de Heide. Zoals de naam het al aangeeft, is dit complex vernoemd naar de Elias Beeckmankazerne. Met zijn kosmopolistische karakter en de verspringende buitenruimtes mag De Elias gezien worden. In totaal worden er 59 appartementen gerealiseerd met een woonoppervlak van 50 m² tot 166 m². In Helden van de Heide fase 1 gaan de eerste 20 appartementen op de begane grond, eerste en tweede verdieping binnenkort in verkoop. De overige 39 appartementen volgen later in fase 2.

Heerlijk rustig wonen met zicht over het Sysseltse bos, de binnentuin of het voormalige Elias Beeckman terrein, het kan als je kiest voor een Heidesuite, Heldensuite of penthouse. De luxe drie- en vierkamer appartementen in De Arthur hebben een woonoppervlakte van 106 m² tot 218 m² en kenmerken zich door hun lichte en ruime opzet. De Arthur is een statig en breed opgezet appartementengebouw met in totaal 5 verdiepingen en grote buitenruimtes die speels verspringend over het gebouw zijn verspreid. In De Arthur heb je keuze uit 9 verschillende type appartementen. Ieder appartement heeft z’n eigen eigenschappen en kenmerken, wat zeldzaam is in nieuwbouw.

 

Bekijk het woningaanbod
image alt

Een bron van inspiratie voor de landschapsarchitecten

Landschapsarchitect Patrycja Bukarowicz en stedenbouwkundig ontwerper Tim Wolvers van Atelier LOOSvanVLIET, maakten het ontwerp van de ruimte rondom de drie helden. 

“We kennen Ede en de ontwikkellocatie goed. De directe omgeving en cultuurhistorie van deze plek bieden volop aanleiding om dit schrale grasland, dat weinig bijdraagt aan de natuur, om te toveren tot rijk landschap waar mens en dier het jaar rond genieten van kleur, voeding en fijne plekken om te verblijven.”

Tim en Patrycja lieten zich inspireren door de natuur in de directe omgeving en de geschiedenis van de plek. Aan de hand van meerdere thema’s is het ontwerp uitgewerkt. Samen lichten ze toe welke thema’s dit betreft en wat je daarvan terugziet als je hier straks woont of rondloopt.

Lees het hele interview
image alt

Ruimte voor ontmoeting

De prachtige, omliggende natuur wordt doorgetrokken, zodat het glooiende landschap met heide en bomen tot aan de terrassen en de entree reikt. Via diverse kronkelende wandelpaden word je verleid te bewegen én te ontmoeten.

Het Elias Beeckmankazernecomplex heeft een klassieke, herkenbare kazernestructuur. De opzet zie je terug in de Helden van de Heide. Hier eindigt de centrale as in een semiopenbare heidetuin waarin de Helden destijds huisvesten en er ruimte is voor ontmoeting. In de gezamenlijke huiskamer in gebouw De Elias of het mooie paviljoen in de gezamenlijke tuin tref je buren als je daar zin in hebt. Rust en gezelligheid vinden elkaar hier.

Bekijk de huiskamer en het paviljoen
Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op
Wanneer, wat en hoe? Bekijk de planning