Opgeleverd

Nieuwbouw in Ede

Aan de bosrand - waar de historische, monumentale kazernegebouwen het gebied karakter geven - ligt de nieuwe woonwijk La Cour Cantina. BPD (Bouwfonds Property Development) en Bouwbedrijf Kreeft uit Ede hebben hier samen 23 woningen gerealiseerd. Prachtige woningen rondom een sfeervol hof. De bouw startte in de zomer van 2019 en inmiddels zijn, na een bouwtijd van circa 1 jaar, alle woningen en de binnentuin opgeleverd.

image alt

Daar waar de officieren aten

De naam van La Cour Cantina in Ede is geïnspireerd op de plek waar vroeger de officieren aten. De oude officierskantine - die herontwikkeld is - ligt namelijk naast dit kleinschalige en duurzame nieuwbouwproject. De gerealiseerde woningen hebben een plek gekregen tussen de oude bomen die op dit deel van het kazerneterrein zijn blijven staan. In La Cour Cantina woon je als nieuwe bewoner met de allure die historisch erfgoed te bieden heeft. 

image alt

Gezamenlijke binnentuin

Tussen de monumentale gebouwen en de karakteristieke bomen is een kleinschalig wijkje gerealiseerd met 23 nieuwbouwwoningen rondom een gezamenlijke binnentuin. Het gaat om 11 starters- en seniorenwoningen en 12 eengezinswoningen. Onder de binnentuin bevindt zich een parkeergarage voor de bewoners.

Rob Arends, ontwikkelingsmanager bij BPD: "La Cour Cantina is een zorgvuldig ontworpen project met een mix van woningtypes. De woningen zijn zeer in trek, we waren snel uitverkocht. We wensen alle kopers veel woonplezier op deze bijzondere plek."

image alt

Unieke ligging

La Cour Cantina ligt tussen de imposante bomen en monumentale gebouwen op het Maurits Noord Kazerneterrein. Het bomenrijke gebied ligt tussen de Eikenlaan en de Kazernelaan, aan de oostkant van Ede. Je woont op fietsafstand van het centrum, de Ginkelse Heide en de bossen van de Veluwe. Met de auto rijd je, vanuit je ondergrondse parkeergarage, via de N224 zo de A12 op. Hierdoor zijn Utrecht (35 minuten) en Arnhem (20 minuten) vlot bereikbaar. En in 8 minuten wandelen ben je op het intercitystation Ede-Wageningen.

Wethouder Peter de Pater: "Opnieuw een mooi bouwproject, Ede blijft groeien als woonstad. Ik ben blij dat er straks tientallen nieuwe Edenaren op deze unieke plek op het Kazerneterrein wonen."