5 voordelen van het wonen in een appartement

14 juli '23

In Helden van de Heide fase 87 prachtige appartementen met allemaal uitzicht op de beboste omgeving in Ede. Maar waarom kies je voor een appartement? In dit artikel lees je de belangrijkste 5 voordelen.

1: Wel kijken, maar niet bekeken worden

Woon je in een appartement of penthouse dan heb je het voordeel dat je kan genieten van de gezellige ontmoetingen in het binnengebied rondom de Kazerneterreinen zonder dat er iemand op je bord kijkt wanneer jij geniet van je maaltijd. De appartementen van fase 1 bevinden zich in complex De Arthur waarvandaan je vanaf enige hoogte naar buiten kan kijken, meestal zonder inkijk in je huis te hebben. En daar komt jouw voorkeur om de hoek kijken want, als het appartement niet te hoog ligt, heb je nog contact met de heide, zonder dat je privacy er onder lijdt. Maar zit je hoger in een gebouw dan wordt je uitzicht steeds weidser.

2: Helden van de Heide aan De Veluwe

Een ander voordeel van dit appartement-gebouw is de locatie. Zeker in het geval van Helden van de Heide dat ligt in het gebied Kazerneterreinen langs De Veluwe. Je loopt zo even naar het centrum van Ede voor een kop koffie op het terras of je doet je dagelijkse boodschappen in de supermarkt. In een ogenblik wandel je door de heide, waar je ook prima kunt fietsen of mountainbiken. Ideaal toch?

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel van een appartement! Doordat het gelijkvloers is, is de woning makkelijker op te warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te stoken. In een nieuwbouwappartement als in Helden van de Heide wordt van te voren al rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper wat betreft energielasten, zeker in de huidige tijd met de gasprijzen. Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen! Dat verschil zal je al snel merken in de portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is het schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk en de trappen op en af. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarnaast regelt de Vereniging van Eigenaars (VvE) het onderhoud van het complex waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten, ideaal toch?

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners omdat je wellicht de galerij met elkaar deelt maar ook in de lift en het trappenhuis kom je je buren tegen. Daarnaast is er het paviljoen tussen de complexen, dat fungeert als centrale ontmoetingsplek in de gezamenlijke binnentuin. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Zo maak je het inbrekers moeilijker om jouw woning te bereiken. Uiteraard is hier nooit een garantie op. Maar het is toch een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers om de hoogte in te gaan of om bijvoorbeeld met de spullen over een galerij te moeten lopen waar jouw buren een oogje in het zeil houden.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je gerust oud worden!

Iets vragen? Neem contact op
Wil jij hier wonen? Bekijk de woningen