De heide staat weer in bloei!

17 augustus '23

Ook zo dol op die overweldigende vergezichten met paarse, roze of witte heidebloemen? Dan is het nu de uitgelezen tijd om heerlijk over de hei te wandelen, want van ongeveer eind juli tot september, staat de heide in bloei. Hoe lang we kunnen genieten van dit kleurrijke landschap, is afhankelijk van de regio en de weersomstandigheden.

image alt

Een kort lesje biologie

Over de hei wandelen is natuurlijk fantastisch, maar wat weet jij eigenlijk van dit bijzondere plantje? Even een kort lesje biologie. De officiële naam van het heideplantje is Calluna Vulgaris en behoort tot de Ericaceae-familie. Dit type plant kom je over de hele wereld tegen, maar het minst in tropische gebieden.

Waarom er wel zoveel prachtige uitgestrekte heidevelden rond Ede zijn? Het plantje voelt zich daar prima thuis omdat de grond een zure, arme bodem is en het zich heeft aangepast aan deze specifieke omstandigheden. De kleine bloemetjes van heide trekken veel insecten zoals bijen en vlinders aan, met een belangrijke taak: Het bestuiven van de bloemen. Belangrijk omdat heideplanten de biodiversiteit ondersteunen. Naast insecten, voelen namelijk ook kleine zoogdieren en bepaalde vogelsoorten zich thuis in dit unieke ecosysteem.

image alt

Voel jij je, net als heide, thuis in Ede?

Een woning in Helden van de Heide is de ultieme woonplek voor de natuurliefhebber. Hier woon je niet alleen letterlijk tussen heide en bos, ook rond de appartementencomplexen De Elias en De Arthur zelf kleurt het straks heidepaars. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse heidetuin op het dak van de parkeergarage of de grote binnentuin waar je vanaf je appartement op uitkijkt?

Dus als jij je, net als heide, thuis voelt in Ede, neem dan snel een kijkje bij het actuele woningaanbod. Er zijn nog appartementen beschikbaar. Staat jouw droomwoning erbij? Je kunt direct vrijblijvend een optie nemen.

Bekijk het actuele aanbod

Ontspannen wandelen over een paars tapijt

Wie geniet er nou niet van zo’n ontspannen wandeling over een paars heidetapijt. Rond Ede zijn heel wat prachtige wandelgebieden te vinden, waarvan De Ginkelse Heide het meest bekend is. Misschien ken je het wel door de Airborne-herdenking die daar jaarlijks plaatsvindt. Maar ook de Edese Heide, het Deelerwoud, Planken Wambuis en Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn ideale wandelgebieden. We hebben een aantal mooie wandelingen voor je op een rij gezet.

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Wonen kopen in Ede? Zó werkt het!