De Helden van de Heide door de ogen van de architecten

23 mei '23

Nourdin Alou en Sjoerd te Bogt van TVA architecten zijn vanaf dag één bij De Helden van de Heide betrokken. En vanaf dat moment waren ze verliefd op de locatie. “Een geweldige plek die volop inspiratie biedt”, zeggen ze enthousiast als we ze spreken. 

Het landschap als tapijt

“De opzet van De Helden van de Heide volgt de structuur van de Kazerneterreinen met de centrale As waarlangs statige gebouwen staan. De centrale As eindigt hier op een groen plein waar volop ruimte is voor ontmoeting. De eerste keer dat we hier kwamen, ontstonden gelijk ideeën voor het ontwerp. Belangrijke inspiratiebronnen waren de horizontale geleding in de natuur én de bestaande gebouwen. Het landschap is als een tapijt over de parkeergarage gedrapeerd en in dat landschap vinden de Helden een plek.” 

image alt

Horizontaal karakter

“In de basis is gekozen voor een zandkleurige baksteen die warmte en licht uitstraalt. Het geheel wordt onderbroken door de horizontale banden van de balkons die net iets lichter van kleur zijn waardoor ze nog meer opvallen. De bovenste lagen van de gebouwen hebben we juist weer een donkere baksteenkleur gegeven, zodat de horizontaliteit benadrukt wordt en het gebouw minder hoog lijkt. Het gebouw wordt onderdeel van het landschap.” 

Overal beleef je groen

Als je op zo’n mooie plek woont, moet je dat optimaal kunnen beleven. En dat kan ook, blijkt als we de architecten hun verhaal laten doen. “Of je nu op de bank zit of in de leefkeuken staat, overal kijk je vrij uit, want de ramen zijn groot en de glazen balustrades van de balkons hebben zo’n minimalistische detaillering dat niets het zicht in de weg staat. Door plantenbakken op tactische plekken te integreren in het ontwerp wordt het groene karakter van de plek versterkt en vervagen grenzen tussen binnen, gebouw en buitenleven."

image alt

Circulair

Ook het paviljoen is door Nourdin en Sjoerd ontworpen. In tegenstelling tot het woongebouw is het paviljoen van glas en hout. Bijzonder hout, want dit hout komt van de bomen die langs de Parklaan stonden en gekapt zijn. Het duurzame, circulaire karakter van De Helden van de Heide komt hier tastbaar tot uiting. 

Woon jij straks hier?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Nourdin en Sjoerd en lijkt het je wat om in Helden van de Heide te wonen? Bekijk dan het beschikbare woningaanbod en vraag een vrijblijvende optie aan. 

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Wordt dit jouw nieuwe woonomgeving? Bekijk de woningen