De Helden van de toekomst

28 september '22

Helden van de Heide in Kazerneterreinen Ede is door haar fantastische ligging bij de hei en het Sysseltse Bos een bijzondere plek. Maar Helden van de Heide heeft nog veel meer te bieden wat dit nieuwbouwplan echt uniek maakt.

image alt

Uniek in duurzaamheid

BPD en Van Wijnen hebben de ambitie om de woningen in de Helden van de Heide zo duurzaam mogelijk te maken. En dat doen we met het toepassen van een aantal unieke duurzaamheidsaspecten. Het is altijd jammer als er voor woningbouw bomen gekapt moeten worden, maar in Helden van de Heide hebben de gekapte bomen ook weer een plek gekregen. Midden in de gezamenlijke heidetuin komt een paviljoen, een overdekte ruimte waar je optimaal kunt genieten van de groene omgeving. In dit paviljoen wordt hout gebruikt van de gekapte bomen die voor de Parklaan moeten wijken. Erg duurzaam dus, met lokaal hout.

Daarnaast wordt het regenwater op het dak opgevangen in een retentielaag voor bewatering van de tuin. Overig regenwater van de daken wordt in de bodem geïnfiltreerd, waarbij het water gelijkmatig wordt opgenomen.

Overige duurzaamheidsaspecten
image alt

Uniek in natuurinclusief bouwen

In de groene omgeving van Helden van de Heide speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol. Dit gebeurt onder andere met het (deels) groendak op gebouw De Arthur. Daarnaast worden op enkele plekken in de gevels nestkasten, bijenkasten, insectenstenen, kraam- en verblijfsplaatsen voor vleermuizen etc. geplaatst. Natuurinclusief bouwen draagt bij aan een aantal belangrijke aspecten:

  • De plaatselijke biodiversiteit en natuurwaarden blijven behouden of worden zelfs uitgebreid.
  • De kwaliteit van de leefomgeving wordt verhoogd.
  • De temperatuur in een stad wordt getemperd en luchtvervuiling wordt verminderd.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Ook op deze unieke plek wonen? Bekijk het woningaanbod