Feestelijke start bouw 87 appartementen Helden van de Heide

23 mei '24

Op woensdag 22 mei werd de start van de bouw gevierd van de 87 appartementen in Helden van de Heide in Ede. Dit bijzondere moment werd bijgewoond door de kopers, de wethouder en andere belanghebbenden, op uitnodiging van de VOF Elias Beeckman. De officiële handeling, het plaatsen van een betonkolom, werd verricht door wethouder Peter de Pater, Gosse Dousma (Van Wijnen) en Gonny Doornbos (BPD). Het was een feestelijke gelegenheid waarin de start van dit bouwproject werd gemarkeerd en waarin verschillende betrokkenen samenkwamen om dit moment te vieren.

image alt

Peter de Pater, wethouder gemeente Ede

Peter de Pater, wethouder gemeente Ede: “We staan in een gebied met geschiedenis. De kazerneterreinen liggen op een prachtige plek in Ede. De vele monumentale panden hebben de afgelopen jaren een nieuwe bestemming gekregen. De wijk wordt steeds verder afgerond.
In dit project is nieuwbouw met bijzondere aandacht voor architectuur hand in hand gegaan en dit geeft een prachtige uitstraling. Ook de buitenruimte krijgt straks veel kwaliteit door een parkachtige landschappelijke inrichting. De bewoners krijgen bovendien de Veluwe als achtertuin cadeau. Hier kun je fantastisch wonen.”

image alt

Gonny Doornbos, ontwikkelingsmanager BPD

Gonny Doornbos, ontwikkelingsmanager BPD: ”Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren voegen de woongebouwen de Arthur en de Elias zich naadloos in het landschap. De woongebouwen zijn bijna energieneutraal en gericht op het elkaar ontmoeten door onder meer de gezamenlijke huiskamer en tuin. Parkeren is uit het zicht in de ondergrondse parkeergarage met laadmogelijkheid en er worden in het openbaar gebied elektrische deelauto’s geplaatst. Een prachtige toekomstbestendige ontwikkeling.”

Gosse Dousma, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen

Gosse Dousma, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen: “Met de start van dit prachtige plan werken we de komende tijd toe naar het uit laten komen van de papieren belofte van mooie plannen: comfortabele en duurzame woningen op een unieke locatie. Alle toekomstige bewoners van harte gefeliciteerd en heel veel woongenot toegewenst.”

Wanneer gebeurt er wat? Planning Helden van de Heide
Ook hier wonen? Nog enkele woningen beschikbaar