Financiële check en korting op je hypotheek

30 januari '23

Binnenkort start de verkoop van de appartementen in Helden van de Heide fase 2. Wil je de kans op een bouwnummer vergroten dan is het handig om alvast een financiële check aan te vragen. Dit kan je doen bij je eigen hypotheekverstrekker of financieel adviseur maar de Rabobank of Domicilie Hypotheken & verzekeringen helpen je hier ook graag bij.

image alt

Plannen om een woning in Helden van de Heide te kopen?

De financiële check kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we onder andere of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account zodra de verkoop start.

Let erop dat in de gewaarmerkte brief staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Gratis een financiële check aanvragen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis financiële check voor jouw droomwoning. Henk Jansen en Tom Tieman van de Rabobank denken graag met je mee en geven je inzicht in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Neem contact met ze op en maak een afspraak voor een financiële check via www.rabobank.nl.

Ook kun je een hypotheekadvies aanvragen bij Domicilie Hypotheken & verzekeringen in Ede. Robert-Jan van Kaaden staat voor je klaar om mee te denken over de financiële mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.domicilie.nl/hypotheken.

Henk Jansen

henk

Tom Tieman

Tom

Robert-Jan van Kaaden

Robert-Jan van Kaaden
image alt

Korting op je hypotheek

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in Helden van de Heide fase 2. Deze woningen krijgen een groenverklaring. Met deze verklaring ontvang je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek. Bij de Rabobank krijg je met de Groenhypotheek 0,5% rentekorting over € 150.000 en profiteer je daarnaast nog extra van een duurzaamheidskorting van 0,15%. 

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:
- De BENG 2 waarde moet 0 of lager zijn,
- Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Helden van de Heide fase 2. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de BENG berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Heb jij al een wensenlijst? Naar de woningen
Nog geen account? Naar Mijn Eigen Huis