Een warm welkom in je nieuwe appartement met warmtenet

14 juni '23

Kies je voor een appartement in De Helden van de Heide, dan maak je een verstandige keuze! Dit nieuwe appartement is namelijk al volledig op een duurzame toekomst voorbereid. Terwijl veel woningeigenaren in de komende jaren veel tijd en geld moeten investeren om hun woning van aardgas af te krijgen, is dat bij een appartement in De Helden van de Heide helemaal niet aan de orde. Jouw appartement is namelijk aangesloten op het Slimme Groene Warmtenet, waardoor deze volledig aardgasvrij is. Een win-win situatie voor zowel jou als het milieu.

Hoe het werkt

In de meterkast van jouw nieuwe appartement bevindt zich een warmte-afleverset. In de warmte-afleverset wordt de warmte aangeboden aan de CV-installatie en wordt warm tapwater gemaakt door de verwarming van het drinkwater. Ook wordt de geleverde warmte gemeten. Lees er alles over in de brochure.

Brochure downloaden
image alt

De voordelen

 • Zorgeloos en comfortabel
  De aansluiting op het warmtenet is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar garandeert ook een continue warmtelevering. Geen zorgen dus! Wat ook fijn is, is dat je verwarming en warme tapwater blijven functioneren zoals je gewend bent, maar dan op een duurzame manier. Het resultaat? Het water in de leidingen van je appartement wordt op een aangename temperatuur van 60-70°C verwarmd, wat zorgt voor een heerlijk comfortabel gevoel. Zo geniet je van een behaaglijke warmte zonder in te leveren op je gebruikelijke comfort.

 • Duidelijke onderhoudskosten
  Als klant van Warmtebedrijf Ede heb je geen extra onderhouds- of vervangingskosten meer. Reparatie, service en onderhoud en zelfs complete vervanging van de warmte-afleverset, zijn namelijk inbegrepen. Bovendien verhoogt een aansluiting op het warmtenet de waarde van je appartement. 

image alt

 • Goed voor milieu en klimaat
  Met een aansluiting op het warmtenet daalt de CO2 uitstoot over de hele keten omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas. Ook wordt de warmte zoveel mogelijk lokaal gewonnen, dus met een minimum aan uitstoot door transport. Warmtebedrijf Ede beheert en onderzoekt duurzame warmtebronnen uit Ede en omgeving, waaronder zonnewarmte, restwarmte van de industrie, warmte uit (afval)water, datathermie, biogrondstoffen en aardwarmte. 

 • Lokaal bedrijf, lokaal product
  Waterbedrijf Ede is een leverancier van collectieve groene warmte. Hun doel is om de energietransitie in Ede te versnellen uitsluitend met lokale en hernieuwbare bronnen. Doordat je woning is aangesloten op dit warmtenet, draag je zelf ook bij aan een fossielvrije samenleving, wat weer een positieve impact heeft op de toekomst van onze planeet.

Wat het kost

De tarieven voor warmte worden jaarlijks vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt. Als klant van warmtebedrijf Ede val je onder de bescherming van deze wet. Deze wet waarborgt jouw belangen en zorgt ervoor dat je eerlijk behandeld wordt wat betreft prijzen en andere aspecten van de warmtevoorziening.

Tarieven
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook interesse in een duurzame woning? Bekijk het aanbod