Logo Logo

Visie op Kazerneterreinen

Kazerneterreinen is bijzonder. Geen onbeschreven blad, maar een gebied met een rijke historie, omringd door prachtige natuur. De cultuurhistorische en landschappelijke waarden van Kazerneterreinen spelen een hoofdrol binnen de herontwikkeling. Dat zie je terug in de opzet van de wijken, de architectuur en het groen.

Ervaar wonen op de Veluwe

Kazerneterreinen bestaan uit verschillende ‘enclaves’. Allemaal met hun eigen kwaliteit en karakter. Waar je straks ook woont, overal voel, zie én ruik je de Veluwe. En dat komt niet alleen door de unieke ligging bij het Edese bos, de Ginkelse heide en het Sysseltse bos.

Verbonden met de natuur om je heen

Die heerlijke groenbeleving is ook te danken aan de manier waarop het bestaande groen van het gebied gehandhaafd blijft. Eeuwenoude bomen koesteren we en overal creëren we zichtlijnen, paden en groenzones, zodat je altijd verbonden bent met de schitterende natuur rondom Kazerneterreinen.

Cultuurhistorie van Kazerneterreinen

De verschillende monumentale gebouwen op Kazerneterreinen hebben ons geïnspireerd voor de architectuur van de nieuwbouwhuizen. Geen kopie, maar een moderne vertaling die je terugziet in detaillering, vormen en groottes van de huizen. Als je straks rondloopt op Kazerneterreinen zie je ook aan de openbare omgeving terug dat het gebied ‘geleefd’ is. Zo blijven de gemaakte hoogteverschillen zichtbaar en historische beplantingsstructuren en -soorten worden gehandhaafd en eventueel aangevuld.

Beleef Kazerneterreinen zelf

Wij kunnen het allemaal heel mooi vertellen. Maar beter is om het zelf te ervaren. Kom naar Kazerneterreinen, wandel rond en beleef hoe fantastisch je hier woont. Parkeer je auto of fiets en wandel ontspannen rond.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?