Visie op Kazerneterreinen

De Kazerneterreinen is bijzonder. Geen onbeschreven blad, maar een gebied met een rijke historie, omringd door prachtige natuur. De cultuurhistorische en landschappelijke waarden van De Kazerneterreinen spelen een hoofdrol binnen de herontwikkeling. Dat zie je terug in de opzet van de wijken, de architectuur en het groen.

image alt

Ervaar wonen op de Veluwe

De Kazerneterreinen bestaat uit verschillende ‘enclaves’. Allemaal met hun eigen kwaliteit en karakter. Waar je straks ook woont, overal voel, zie én ruik je de Veluwe. En dat komt niet alleen door de unieke ligging bij het Edese Bos, de Ginkelse Heide en het Sysseltse bos.

image alt

Verbonden met de natuur om je heen

Die heerlijke groenbeleving is ook te danken aan de manier waarop het bestaande groen van het gebied gehandhaafd blijft. Eeuwenoude bomen koesteren we en overal creëren we zichtlijnen, paden en groenzones, zodat je altijd verbonden bent met de schitterende natuur rondom De Kazerneterreinen.

Cultuurhistorie van De Kazerneterreinen

De verschillende monumentale gebouwen op De Kazerneterreinen hebben ons geïnspireerd voor de architectuur van de nieuwbouwhuizen. Geen kopie, maar een moderne vertaling die je terugziet in detaillering, vorm en grootte van de huizen. Als je straks rondloopt op De Kazerneterreinen zie je ook aan de openbare omgeving terug dat het gebied ‘geleefd’ is. Zo blijven de gemaakte hoogteverschillen zichtbaar en historische beplantingsstructuren en plantsoorten worden gehandhaafd en eventueel aangevuld.

Beleef Kazerneterreinen zelf

Wij kunnen het allemaal heel mooi vertellen. Maar het is beter om het zelf te ervaren. Kom naar De Kazerneterreinen, wandel ontspannen rond en beleef hoe fantastisch je hier woont. Er zijn al 3 wijken gerealiseerd. De 4e wijk, de Helden van de Heide, sluit de rij.

Ook hier wonen? Wandel langs de wijken van Kazerneterreinen
Ook hier wonen? Bekijk de woningen van Helden van de Heide